کد مطلب: 120059
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۴۱
با وجود افزایش روزافزون حوادث و حملات تروریستی از ربع آخر قرن بیستم، هنوز تعریف روشنی از تروریسم ارائه نشده است که مورد قبول همه یا اکثریت کشورهای عضو سازمان ملل متحد باشد/ نخست وزیر استرالیا پیدا شدن سوزن خیاطی در توت فرنگی‌ها را با تروریسم قابل مقایسه دانست و برای عاملان آن مجازات ۱۵ سال حبس درنظر گرفت
 
به گزارش ایران خبر، هفته گذشته استرالیا با یک چالش عجیب و غریب روبه‌رو شد. داستان از این قرار بود که برخی از شهروندان این کشور گزارش داده بودند در توت فرنگی‌هایشان سوزن خیاطی پیدا شده است. اگرچه این موضوع می‌توانست در حد یک حادثه درجه چندم تلقی شود، اما ورود مسئولان بلندپایه استرالیا به موضوع، نشان داد ماجرا به همین سادگی نیست. ماجرای سوزن در توت فرنگی 
چه بر اساس گزارش‌های رسمی کشت و فروش توت فرنگی در این کشور پهناور سالانه بیش از 93 میلیون دلار امریکا ارزش دارد و پیدا شدن سوزن‌های تیز و ناپیدا علاوه بر زیان اقتصادی، سلامت جسمی و امنیت روانی شهروندان را موقع مصرف این محصول یا محصولات مشابه به خطر می‌انداخت. برهمین اساس بود که اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا پیدا شدن سوزن خیاطی در توت فرنگی‌ها را با تروریسم قابل مقایسه دانست و خواهان تعیین مجازات ۱۵ سال حبس برای عاملین این «حملات» شد. او گفت این تغییر در قوانین به این معناست که «این جرم در حد پورنوگرافی کودکان و کمک مالی به تروریسم است.»
تعریف تروریسم
اگرچه با وجود افزایش روزافزون حوادث و حملات تروریستی از ربع آخر قرن بیستم، هنوز تعریف روشنی از تروریسم ارائه نشده است که مورد قبول همه یا اکثریت کشورهای عضو سازمان ملل متحد باشد، اما بعد از حادثه 11 سپتامبر و بعدها ظهور داعش و تمسک این گروه به روش‌های نوین خشونت آمیز، عموم کشورهای اروپایی و امریکای شمالی در بدو هر حادثه‌ای حتی برخی تصادفات رانندگی، گزینه «تروریستی» بودن را روی میز قرار می‌دهند. چنان که همین یک ماه و نیم پیش پلیس لندن اعلام کرد: «مردی که اتومبیل خود را به حفاظ‌‌های سیمانی اطراف ساختمان پارلمان بریتانیا کوبیده بود، به اقدام تروریستی دست زده است.»
البته برخی معتقدند حساسیت به حملات و حوادث معطوف به سابقه‌ای در گذشته نزدیک یا جغرافیای نزدیک است؛ برای نمونه یک سال و نیم پیش در همان بریتانیا یک خودرو ون  روی «لاندن بریج» پل مشهور مرکز لندن، به میان عابران پیاده راند و سپس سرنشینان این خودرو با چاقو به مردم در محله «بارو مارکت» در همان نزدیکی، حمله کردند. حمله‌ای که طی آن ۸ نفر کشته و بیش از ۴۸ نفر دیگر زخمی شدند و همین چند ماه پیش سالگرد آن با پوشش وسیع رسانه‌ای برگزار شد.
---
حمله تروریستی اهواز 
بر همین اساس جای سؤال و تأمل جدی بود که چرا آژانس‌های خبری از جمله بی‌بی‌سی از به کار بردن پسوند «تروریستی» به حمله دو روز پیش اهواز ابا کردند؟ حمله‌ای که 3 برابر حمله «لاندن بریج» کشته داشت و زنان و کودکان هدف گلوله قرار گرفتند.
اگرچه در دفاع از عملکرد آژانس‌های خبری از جمله بی‌بی‌سی عنوان شد که آنها ماهیت حمله را به تکمیل اطلاعات منوط کرده‌اند، اما ادعای یعقوب حر التسطری، سخنگوی «الاحوازیه» مبنی بر اینکه «هیچ شهروند عادی هدف قرار نگرفت» در کنار برخی موضعگیری‌ها از جمله توئیت «عبدالخالق عبدالله» مشاور ولیعهد ‎ابوظبی مبنی بر اینکه «حمله به یک هدف نظامی، اقدامی تروریستی نیست و انتقال نبردها به داخل ایران گزینه‌ای اعلام شده است و طی مرحله آتی افزایش می‌یابد» حاکی از این بود چه تلاش‌های پشت پرده‌ای برای تغییر ماهیت حملاتی وجود دارد که اگر در هر کشور دیگر بویژه کشورهای اروپایی و امریکایی بود، «22 سپتامبر» را در تقویم آن برجسته و پررنگ می‌کرد.
 تیراندازی به زنان و کودکان 
اما رسانه‌های همسو، همفکر یا همدست تروریست‌ها کوشش کردند با خلط برخی واقعیات و ادعاهایی نظر اینکه «حمله به مانور نظامی بود، پس تروریستی محسوب نمی‌شود»، حقیقت را تحریف کنند. این در حالی بود که اولاً حمله با تیراندازی به مردم عادی که عمدتاً زن و بچه بودند آغاز شد؛ ثانیاً مراسم اهواز رژه بود و نه مانور؛ چه در مانور از تجهیزات جنگی استفاده می‌شود اما در رژه حتی اسلحه‌ها هم خالی می‌شود و بیشتر نمایشی از نظم و دیسیپلین نظامی است؛ ثالثاً منطقه‌ای که هدف حمله قرار گرفت، منطقه شهری بود نه درگیر جنگ.
سلاح های خالی در رژه 
از سوی دیگر نمی‌توان سخنان جرج بوش رئیس جمهوری وقت امریکا در زمان حمله 11 سپتامبر را از یاد برد که در دقایق نخست عملیات تروریستی پیش از فرو ریختن برج دوقلوی مرکز تجارت جهانی اعلام کرد که ایالات متحده امریکا مورد حمله قرار گرفته ‌است. بر همین مبناست که تقلیل دادن حمله تروریستی شنبه اهواز به عملیات یک گروهکِ تجزیه‌طلبِ محلی و غفلت از سناریست‌ها و پشتیبانان مالی، فکری و بالاخص رسانه‌ای، تحریف واقعیت است.
بر اساس تعریفی که وزارت دفاع امریکا ارائه کرده: «تروریسم، کاربرد غیر قانونی یا تهدید به کاربرد زور یا خشونت بر ضد افراد یا اموال برای مجبور یا مرعوب ساختن حکومت‌ها یا جوامع  است که اغلب به قصد دستیابی به اهداف سیاسی مذهبی یا ایدئولوژیک صورت می‌گیرد.»
هدایت تروریسم از سوی دولت های دیگر
تعریفی که بیشترین تأکیدش بر تغییر مؤلفه‌های تأثیرگذار در سیاست بعد از دستیابی کشور‌ها به تسلیحات هسته‌ای است؛ تسلیحاتی که از فرط قدرت، کنترل ناپذیر است و پیش‌بینی نتیجه جنگی با این تسلیحات حتی برای کشوری که آن را به کار بگیرد، ناممکن. بر این اساس بود که برخی معتقدند «تروریسم» جای  جنگ و انقلاب‌ها را گرفته است. تروریسمی که گاه از سوی دولت‌ها هدایت می‌شود تا بدون هزینه‌های جنگ تمام عیار نظامی، اهداف‌شان را در کشور و منطقه مدنظر محقق کند. به اعتقاد ناظران علاوه بر پشتیبانی مالی برخی کشور‌ها از گروهک‌های تروریستی‌ای که می‌خواهند در ایران عملیات انجام دهند، موضعگیری‌های صریحی همانند آنچه مشاور ولیعهد ‎ابوظبی اتخاذ کرد همچنین حمایت‌های آشکار برخی کشورها از جمله انگلیس، دانمارک و هلند از اعضای گروهک‌های تروریستی فعال علیه ایران و پشتیبانی‌های مالی برخی کشورهای منطقه، در کنار تلاش شبانه روزی رئیس جمهوری امریکا برای فشار به روی کشورمان، اگر نگوییم از یک تروریسم دولتی، از یک تروریسم شبه دولتی و چه بسا بین‌المللی حکایت دارد. بویژه آن که مقامات امارات به نقل از مقامات سعودی این حمله تروریستی را پیشاهنگ «جنگ در داخل ایران» عنوان کردند. بر این اساس است که می‌توان به قاطعیت گفت روز شنبه ایران هدف حمله تروریستی قرار گرفت./ ایران
منبع : ایران آنلاین