کد مطلب: 104988
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۱۱
نائب رئیس انجمن نوروژنتیک شاخه خراسان‌رضوی گفت: امروز با پیشرفت علم ژنتیک در کشور می‌توانیم حدود 600 بیماری ژنتیکی به صورت نهفته را قبل از ازدواج و بارداری، تشخیص دهیم.
با 600 بیماری ژنتیکی نهفته پیش از ازدواج و بارداری آشنا شوید
 
به گزارش ایران خبر، دکتر محمدرضا عباس‌زادگان در نشست خبری دومین کنگره بین‌المللی و دهمین همایش ملی "نوروژنتیک ایران" که در سازمان مرکزی جهاددانشگاهی مشهد برگزار شد، در خصوص اظهار کرد: ارتباط ژنتیک با رشته‌های مختلف پزشکی می‌تواند کمک زیادی به تشخیص زودهنگام، پیشگیری و درمان هدفمند داشته باشد.

وی، هدف اصلی انجمن نوروژنتیک ایران را برقراری پلی میان علوم پایه و بالینی دانست و ادامه داد: انجمن نوروژنتیک سال‌ها پیش در کشور تاسیس شده است، ما در این انجمن می توانیم 6 میلیارد رمز ژنتیک انسان را به دست‌آوریم؛ این اطلاعات ژنتیکی می‌تواند در زمینه بررسی علت اصلی بیماری‌های نظیر مغز و اعصاب به ما کمک کند.

این متخصص ژنتیک، اطلاعات ژنتیکی را نقشه راه درمان بیماران در پزشکی فرد محور دانست و تاکید کرد: ما در زمینه رشته پزشکی شخص‌محور از اطلاعات ژنتیکی استفاده می‌کنیم که به طراحی درمان‌های هدفمند منتهی می‌شودکه البته تنها برای بیماری‌ها ژنتیکی نیست. هرچقدر بیماری‌ زودتر تشخیص داده شود تخریب کمتر و درمان موفقیت‌آمیز تر خواهد بود.

عباس‌زادگان تصریح کرد: پروژه ایرانوم و یا ژنوم ایرانی توسط وزارت بهداشت تصویب شد که در این پروژه مقرر شده 800 نفر در پروژه رمزیابی شوند و رمز ژنتیکی آنان را به دست آوریم و در بانک‌های اطلاعاتی کشور ثبت شود. استفاده از این اطلاعات می‌تواند در تشخیص زودهنگام بیماری‌ها به ما کمک کند.
وی افزود: بسیاری از آزمایشاتی که ما انجام می دادیم مقایسه ژنوم ایرانی با خارجی است، ولی از این پس با پروژه ایرانوم می‌توانیم ژن ایرانی را با ایرانی مقایسه کنیم و وزارت بهداشت سرمایه گذاری زیادی در این پروژه داشته است.
نائب رئیس انجمن نوروژنتیک شاخه خراسان رضوی گفت: تشخیص جهش‌های نهفته قبل از ازدواج و قبل از تولد جنین از جمله پیشرفت‌هایی است که ما در زمینه علم ژنتیک در کشور دست یافته‌ایم؛ امروز با پیشرفت علم ژنتیک می‌توانیم حدود 600 بیماری ژنتیک نهفته را قبل از ازدواج و بارداری، تشخیص دهیم و این امکانات در شهر مشهد و جهاددانشگاهی خراسان رضوی فراهم شده است.
عباس‌زادگان خاطرنشان کرد: شاید در گذشته ما می توانستیم یک ژن را در یک خانواده تشخیص دهیم، اما اکنون می توانیم حتی جهش نهفته را در 23 هزار ژن بررسی کنیم.
وی یادآور شد: امروز بسیاری از بیمه‌ها به این باور رسیده‌اند که اگر بتواند آزمایشات شخیص بیماری های ژنتیکی را تحت پوشش قرار دهند، می توانند از بسیاری هزینه های درمان بیماران ژنتیکی صرفه‌جویی کنند. از امسال برخی از تشخیص‌های ژنتیکی پیشرفته در دفترچه تعرفه‌ها به صورت ستاره‌دار آمده است.
این متخصص ژنتیک ادامه داد: در کنار بیمه‌ها ، اداره کل بهزیستی خراسان رضوی نیز مشارکت زیادی برای حمایت از خانواده‌های که توان پرداخت هزینه‌های آزمایشات تشخیص ژنتیک را ندارند، داشته است.
منبع : تیک